Verslag Opel Blitztreffen 2015

Club | Sektion Niederlande | Verslag Opel Blitztreffen 2015
Blitztreffen 2015 Niederlande
Blitztreffen 2015 Niederlande

Al sinds de start van het Blitztreffen is Blitzvoorman Jan Spierings er in geslaagd om het treffen het ene jaar in Nederland te laten plaatsvinden en het andere jaar in Duitsland. Het lukte hem telkens weer om om het jaar een organisator in het andere land te vinden. Helaas dreigde dat voor 2015 niet meer te lukken. Maar gelukkig was er een stoere Nederlandse Blitzrijder uit Oploo, Toon Janssen, die er zijn hand niet voor omdraaide om op 250 km van huis een Duits Blitztreffen neer te zetten.

Toon had daarbij wel het voordeel dat hij de locatie, Preischeid in de Eifel, al vele jaren achtereen bezocht had voor de vrachtwagens- en pickuptreffens (niet van de platenspelers) die daar jaarlijks worden gehouden.  Dat ander zwaar materieel zijn weg naar Preischeid weet te vinden geeft wel aan dat waldhotel en camping Machtemes-Mühle prima geschikt zijn voor het houden van een Blitztreffen. Het restaurant van het hotel draagt zorg voor de benodigde horeca en het ruime kampeerterrein, 800 meter verderop, biedt volop plaats aan de deelnemende Blitzen. Helaas lijkt er een eind te zijn gekomen aan de regulier hoge opkomst van 70 Blitzen, want ook dit jaar kwamen niet meer dan 45 opdagen. Maar dat maakt het treffen niet minder gezellig en de deelnemers hebben heerlijk kunnen genieten van een fabelachtige omgeving. Ik had het geluk dat ik mijn Blitz aan een beekje kon parkeren en wat is er heerlijker dan ’s morgens de achterdeur open te doen om vervolgens wakker te worden van een rustig kabbelend riviertje. Behalve zaterdagmorgen, want toen begon het om vijf uur te regenen. Gelukkig stopte de regen toen het tijd werd om naar buiten te gaan. En dat was meteen ook de enige regen van dit verder met prachtig weer gezegend weekend.

Blitztreffen 2015 Niederlande
Blitztreffen 2015 Niederlande

De donderdag en vrijdag waren bestemd voor de aankomst en het vervolgens voeren van vele leuke gesprekken met collega Blitzrijders die je vaak vele maanden niet hebt gezien. De zaterdag, zoals gebruikelijk voor de toerrit. Toon had daarvoor een 50 km lange rit uitgezet door het prachtige landschap van de Zuid-Eifel. Vanwege het heuvelachtige landschap werden de motoren en remmen van de Blitzen soms flink op de proef gesteld op hellingen tot wel 18%. Maar zelfs de geheel in originele staat verkerende 1,5 tons Blitz uit 1951 van Bram Haak wist de rit op eigen kracht te volbrengen. De rit voerde deels door Luxemburg.

De zaterdagavond was, zo als gewoonlijk, bestemd voor een gezamenlijk diner. Na het diner kreeg Toon uit handen van de organisatoren van vorig jaar, Theo Wassenaar en John Lemmens, de wisseltroffee overhandigd. En mag Toon  deze enorme beker een jaar huisvesten. Volgend jaar zal, 20 jaar na het eerste treffen, het Blitztreffen worden gehouden in de omgeving van Lopik.

De zondagmorgen was bestemd voor de gebruikelijke onderdelenmarkt. Helaas wordt het animo om zelf onderdelen mee te nemen steeds minder. Waardoor alleen Jan Spierings nog een kraam had.  Rond de middag hadden de meeste deelnemers de, soms lange thuisreis, echter alweer aanvaard.

Toon, bedankt!

Rudy Hanenbergh *1717

Suche

Hier können Sie die gesamte Webseite durchsuchen: