Verslag Olympia Rekord 53-57 Treffen 2009

Club | Sektion Niederlande | Verslag Olympia Rekord 53-57 Treffen 2009

in De Lutte (NL).

Olympia Record 53-57 Treffen 2009
Vrijdagmiddag na aankomst, Olympia-Rekords van diverse bouwjaren op het parkeerterrein van het hotel.

Zelf heb ik geen Rekord uit deze reeks, maar het werd maar 55 km bij mij vandaan gehouden. En omdat ik het typetreffen van deze modellen ook wel eens mee wilde maken ben ik vrijdagmiddag 28 augustus met mijn Olympia 1949 en evenoude Westfalia aanhanger naar De Lutte in Overijssel vertrokken. Omdat de reis er naar toe via Duitsland een stuk korter was, had het voor mij toch nog iets van een buitenlands treffen.

Vrijdagmiddag 28 augustus kwamen van heinde en verre de deelnemers naar Hotel De Groote Zwaan in De Lutte aangereisd. In totaal zo´n 25 auto´s. ´s Avonds hadden we een heerlijk diner met aansluitend een gemoedelijk samen zijn. Wie het niet over auto´s wilde hebben kon zijn of haar vaardigheden beproeven bij diverse oud-hollandse spelen.

Na het ontbijt op zaterdagmorgen werden de oude Opels warm gedraaid voor een toerrit door het mooie Sallandse landschap. Onderwijl hebben we drie bezienswaardigheden aangedaan: De Museum Buurt Spoorweg in Haaksbergen, het Brandweermuseum in Borculo – waar een heuse Rekord brandweerauto stond opgesteld – en het Rijssens museum in Rijssen, dat vooral een beeld gaf van het leven in vroeger tijden.

Ondanks de nauwgezette voorbereidingen van organisatoren Joke en Anko Slagter liepen we tijdens de toerrit tot drie keer toe vast vanwege onaangekondigde plaatselijke evenementen, als wieler- en hardloopwedstrijden.Ook na afloop van deze dag was er weer een diner in het hotel. De aansluitende gezellige avond werd opgeluisterd met historisch videomateriaal van Anko Slagter en Peter Schneider.Zondagmorgen na het ontbijt begon iedereen rustig de auto´s in te laden waarna geleidelijk aan de een na de ander richting huis vertrok. Er is in het weekend veel regen gevallen, maar gelukkig viel vrijwel alles in de nacht, zodat we overdag telkens op mooi weer werden getracteerd.

Rudy Hanenbergh *1717

Suche

Hier können Sie die gesamte Webseite durchsuchen: