Opel Fietstoertocht 2011

Club | Sektion Niederlande | Opel Fietstoertocht 2011

Eerste eendaagse internationale fietstoertocht voor originele Opelfietsen en andere vooroorlogse merken

Er kwamen 19 fietsers opdagen waarvan drie uit Duitsland en vier uit Luxemburg. De rest uit Nederland. Het merendeel van de deelnemers, deels historisch gekleed, was met een Opel fiets gekomen. Jean-Marc Bach kwam met de oudste, een exemplaar uit 1910.

Verzamelplaats was bij Hotel De Wolfshoeve in Schoonebeek. Van daaruit fietsten we via historische wegen 10 km naar het Industrieel Smalspoormuseum in Erica. Daar verbleven we lang genoeg voor een rondleiding met treinrit door het oude veenlandschap en om rustig nog wat te kunnen eten en drinken.

Omdat de meesten van ons liefhebbers van historische techniek zijn, mochten we, bij uitzondering, ook nog even rondkijken in de werkplaats van het museum.

Toen iedereen weer voldoende was uitgerust vatten we onze historische stalen rossen weer bij de horens om de terugweg te aanvaarden. Wederom over historische wegen. Dat deze wegen betere tijden hebben gekend ondervond Diana uit Luxemburg toen haar achterband met een luide knal de geest gaf.

Jammer van de oude band, maar leuk voor de folklore. Dat hoort er ook bij. Omdat de band ter plekken niet meer te reparen was mochten Diana en fiets de laatste kilometers van de tocht in de Blitz afleggen. De Blitz had de rit als bezemwagen meegereden, maar ook om de deelnemers, tijdens tussenstops op heen- en terugweg, koek en drank uit te kunnen aanbieden.

Volgend jaar vindt een vervolg plaats in het zuiden van Nederland.

Groet Rudy Hanenbergh

Suche

Hier können Sie die gesamte Webseite durchsuchen: