Opel Blitztreffen 2011

Club | Sektion Niederlande | Opel Blitztreffen 2011

in Hückelhoven (D)

Omdat Liesel en Helmut Zurkaulen bang waren dat er op zaterdag niet genoeg parkeerplek zou zijn bij het Rosengart Museum hadden zij het Blitztreffen dit jaar al op donderdag laten beginnen om zodoende de rit naar het Rosengarth museum op vrijdag te kunnen laten plaatsvinden. Ik vraag me af of iedereen dat zich wel voldoende gerealiseerd heeft want een groot deel van de 65 deelnemende Blitzen kwam pas op vrijdag aan. Spijtig voor deze mensen want daarmee hadden zij al bijna de helft van het treffen gemist. Waaronder de 80 km lange toerrit naar Bedburg-Rath met bezoek aan het bijzonder leuke Rosengarth musuem. De eigenaar kon hoogst enthousiast over zijn passie vertellen. Net of er geen andere merken bestaan. Waar heb ik dat meer gehoord….

Op zaterdag was er nog een kleine, 23 km lange, toerrit naar het brandweer museum in Lövenich. Daar was ik al een keer eerder geweest, maar is ook een tweede keer nog weer leuk. Bovendien heb ik me daar de erwtensoep goed laten smaken.

Op de terugweg gingen we met de hele verzameling Blitzen langs bij het Opelmuseum van Liesel en Helmut. Hun grote tuin stond toen helemaal vol met Blitzen. In dat museum zit ook een klein kroegje waar het uiterst gezellig kan zijn. Nu trakteerde Liesel ons daar op heerlijk gebak met slagroom zoveel je wilde.

Ik hou wel van die korte toerritten. Een stukje rijden, tijdje kletsen, weer een stukje rijden en weer op tijd terug op het treffenterrein om daar lekker verder te kletsen.

Dat treffen werd om capaciteitsredenen jammer genoeg niet bij het Opelmuseum gehouden. Maar Hückelhoven biedt daarvoor ook een goed alternatief op het terrein bij de vroegere kolenmijn Sophia-Jacoba. Hoewel de mijn al helemaal dicht is hebben vrijwilligers met veel inzet het mijngebouw,

Schacht 3, met een groot deel van de machines weten te behouden. Een groot aantal vrijwilligers, waaronder diverse vroegere mijnwerkers, runnen nu dat museum.

Maar verzorgden daar ook iedere ochtend voor ons een uitgebreid ontbijt en ’s avonds heel gezellige avonden. En als bier maar 1 euro per glas kost glijdt het heel gemakkelijk naar binnen.

Op de vrijdagavond verzorgden zij een barbeque op een soort smidsvuur en op de zaterdag een rijkelijk buffet. En iedere avond was er muziek, ook verzorgd door één van de vrijwilligers. Dat bovendien op zaterdagavond nog werd aangevuld met een optreden van een mijnwerkerskoor. Erg leuk!
Hoewel in diverse delen van West-Europa het weer in dit weekeinde bar en boos was hebben wij het, met veel meer zon dan regen, goed getroffen.

Liesel und Helmut, bedankt!

groet Rudy Hanenbergh *1717

Fotos: Rudy Hanenbergh *1717 | Dieter Budke *3073

Suche

Hier können Sie die gesamte Webseite durchsuchen: