Olympia, Kapitän en Admiral Treffen 2013

Club | Sektion Niederlande | Olympia, Kapitän en Admiral Treffen 2013

Met de Olympia naar Cuijk aan de Maas

Dit jaar werd het Olympia, Kapitän en Admiral treffen gehouden in Cuijk. Voor ons was dat dus maar een kort ritje vanuit Arnhem. We hadden besloten om donderdag al naar het zuiden af te reizen, zodat we door konden naar het DAF museum in Eindhoven. Even na negen uur waren we al in Cuijk op de camping aangekomen. Er waren al enkele Olympia’s en Kapitäns aanwezig, voornamelijk van Duitse leden.

Het was prachtig weer, de ochtendzon liet de dauw van het gras al snel verdampen, het beloofde een mooi weekend te worden.

Eind van de ochtend zijn we naar het DAF museum gegaan, een rit van maar drie kwartier. Het is een prachtig museum met alle modellen van het Nederlandse merk, van groot tot klein. Enkele van u kennen wellicht nog wel de YA 328 die dienst deed in het leger, of hebben zelf een ‘Daffodil’ gehad. Maar ook een politiebusje en een modernere bus die gebruikt is door het koninklijk huis staan in het museum. De modellen met het ‘pientere pookje’ stonden er in diverse soorten en maten, van sedan en station tot bestalauto.

Ook wordt de techniek van de variomatic op verschillende manieren getoond en wordt de werking ervan uitgelegd. Kortom, een aanrader om te bezoeken.

Donderdagavond was al een gezellige avond op de camping, menig biertje werd genuttigd tijdens de ‘Benzingespräche’. Een goed begin van het treffen!

Vrijdagochtend zijn we even bij Opel dealer Jetten in Cuijk binnen gelopen. Ze zijn een Opel Laubfrosch aan het restaureren. De technische onderdelen die gebruikt worden zijn origineel, zoals het chassis, de motor met lichtmetalen blok en versnellingsbak en de wielophanging. De motor uit 1925 heeft 14 pk en heeft een afneembare cilinderkop, een aluminium onderblok en magneetontsteking. De carrosserie is met veel oog voor detail in Polen gemaakt. Een mooi project! 

Vrijdagavond was de officiële opening van het weekend in het Van der Valk hotel Cuijk. Er was soep en er waren broodjes, er was muziek en er werden leuke foto’s geprojecteerd van andere evenementen die dit jaar zijn geweest. Het was al redelijk druk die avond, nagenoeg alle gasten waren al aanwezig. Tot laat in de avond was het weer ouderwets gezellig!

Zaterdagochtend om 09:30 begon de rit door de omgeving. Vlak voor de start was er een korte stortbui, om vervolgens met stralende zon van start te kunnen gaan met de rit.

We hadden een stralende rit door onder andere Grave, Escharen en Zeeland. De oude vier- en zescilinders voelden zich erg thuis in de kleine dorpjes aan de maas.

Een eerste stop hadden we bij het automuseum van Jan Wijnakker in het plaatsje Zeeland. Overal war je keek stonden de auto’s opgesteld, van echte oldtimer tot youngtimer. Sommige van de auto’s worden gebruikt in films.

In het café van het museum werd de lunch geserveerd. Heerlijke broodjes en koffie en thee om weer op kracht te komen. Het rijden in de oude Opeltjes is nog best inspannend.

Na de stop in Zeeland zijn we doorgereden naar een poppen- en bromfietsmuseum van garage Walter Hendriks in Langenboom. Ook hier was weer veel moois te zien, zowel de poppen als de brommers. Na een glaasje fris en een praatje, ging de rit weer door en kwamen we rond drie uur aan bij Opel Jetten in Cuijk. Daar werden we door een professionele fotograaf opgewacht om wat mooie plaatjes te schieten van de geliefde Opels. Ook was er voor live muziek gezorgd. De auto’s werden voor de showroom in de zon op het grasveld opgesteld, een genot om te zien. De organisatie was ook hier weer perfect verzorgd. De Laubfrosch die ik al eerde noemde werd aandachtig bestudeerd door de bezoekers. Als extra werd het motortje van de Laubfrosch zelfs even gestart, heerlijk om te horen, te zien en te ruiken.

Zaterdagavond was er een geweldig feestavond bij Van der Valk georganiseerd. Ook hier werd er voor live muziek gezorgd, dat droeg bij aan een geweldige sfeer en het nodigde uit om met de voetjes op de dansvloer te gaan.

Er was een heerlijk buffet met voor ieder wat wils. Na het eten is het feest nog lange tijd doorgegaan, is er veel gedanst en werd er zelfs een lange polonaise ingezet. Een geweldige sfeer en avond dus.

Zondag is zoals gebruikelijk de afsluiting van het weekend. De onderdelenmarkt op de parkeerplaats van het hotel was klein maar zeker gemoedelijk. En ook hier liet de zon zich weer van zijn beste kant zien.

Alle ingrediënten voor een fantastisch weekend waren aanwezig: mooi weer, prachtige auto’s, heerlijk eten en drinken, gezellige avonden en een mooie rit, maar niet zonder de uitstekende organisatie door de families Spierings en Jacobs! Hartelijk dank daarvoor.

Het treffen van volgend jaar is van 29 tot en met 31 augustus in de buurt van Darmstadt (D).

Text: Paul Hermans*1714
Fotos : Rudy Hanenbergh*1717

Suche

Hier können Sie die gesamte Webseite durchsuchen: