Olympia, Kapitän en Admiral Treffen 2012 

Club | Sektion Niederlande | Olympia, Kapitän en Admiral Treffen 2012 

Kenmerkend aan het Olympia, Kapitän en Admiral Treffen, ontstaan in de achtertuin van een van de typereferenten, was altijd dat het een campingtreffen was. Maar het door Karin en Klaus Jakob in Erwitte georganiseerde treffen heeft getoond dat ook bij de Olympia, Kapitän en Admiral groep de vergrijzing begint toe te slaan en dat de deelnemers meer hun toevlucht tot hotels en pensions beginnen te zoeken. Voor de kampeerders was het terrein om het zwembad op het kasteelterrein in Erwitte gereserveerd. Maar de geringe bezetting van dit terrein deed vermoeden dat de opkomst voor het treffen ook tegen zou vallen. Maar gelukkig bleek dat niet het geval toen op zaterdag voor aanvang van de toerrit de 36 deelnemende voertuigen zich hadden verzameld op het parkeerterrein van het Kasteel in Erwitte. Die aanblik was gelukkig nog als vanouds.

Evenals enkele andere deelnemers uit Nederland en Duitsland was ik al op donderdag naar Erwitte afgereisd. Dat geeft een dag extra om van de geneugten van zo’n typetreffen te genieten terwijl de reistijd en –kosten er niet door toenemen. Omdat er op vrijdag overdag nog niets op het programma stond zijn we met een paar Olympia’s naar Lippstadt gereden om de stad te bekijken en om ons daar voor het luttele bedrag van 11 euro per persoon een zeer uitgebreide lunch te laten voorzetten. Het eigenlijk treffen begon op vrijdagavond met een Westfalische broodmaaltijd voor de deelnemers de feesthal van het kasteel.

De zaterdag was zoals gewoonlijk ingeruimd voor een toerrit door de omgeving. In dit geval de bovenkant van het Sauerland. Hoogtepunt van deze toerrit vormde een stop bij de Möhnesee, een stuwmeer waarvan in WO2 de dam door de geallieerden met een over het water ketsende bom was opgeblazen. Ik heb daar wel eens documentaires over gezien en het was bijzonder om nu een keer persoonlijk op die plek aanwezig te zijn. Na de Möhnesee volgde een wederom weldadige middaglunch in Warstein. Na de lunch was er voor de liefhebbers de mogelijkheid om een druipsteengrot te bezoeken.
Met een kleine groep hebben wij echter van de gelegenheid gebruik gemaak om in Warstein een ijssalon op te zoeken om ons vervolgens in de aangetroffen Italiaanse ijsboutique zodanig grote ijscoupes te laten voorzetten dat na afloop de ijsbloemen op je buik stonden. Om af te vallen kun je Duitsland beter mijden. Want weer terug op het kasteelterrein volgde nog een heel gezellige feestavond rondom een, wederom, rijkelijk buffet. Jammer was dat na afloop op de ‘camping’ de stroom was uitgevallen, zodat we alleen bij accu en maanlicht nog wat konden napraten. Maar ook dat heeft z’n charme.

Zondagmorgen volgde nog de bekende onderdelenmarkt. Helaas begint het animo bij de deelnemers ook af te nemen om nog onderdelen mee te nemen, zodat het aanbod wat tegenviel. Maar de typetreffens bieden ook volop de mogelijkheid om alle bekenden weer even te zien, te spreken en de contacten warm te houden. En daar is ook dit Olympia, Kapitän en Admiral Treffen weer prima in geslaagd. Ik kan er altijd langer van nagenieten dan dat het treffen heeft geduurd.

Karin en Klaus Jakob, bedankt!

Groet
Rudy Hanenbergh *183029

Suche

Hier können Sie die gesamte Webseite durchsuchen: