Internationaal Blitztreffen 2013

Club | Sektion Niederlande | Internationaal Blitztreffen 2013

in Heiden, Duitsland

Met een fikse verkoudheid ben ik op donderdag 13 juni naar Heiden gereden voor het Opel Blitztreffen 2013. Ik was zo erg verkouden dat ik mij afvroeg of het wel verstandig was om te gaan kamperen. Maar ik had ook geen zin om thuis te blijven. Om vervolgens op een nog bijna leeg terrein aan te komen waar het daarna ook nog flink en langdurig begon te regenen. Maar ik heb de Blitz op z’n plek gezet, stroom aangesloten, de elektrische kachel aangezet en heerlijk in de woonkamer van mijn Hotel Ziegler met een whiskey in de aanslag rustig de een na de ander Blitz zien binnenkomen. En daarna vroeg onder de wol. De regen van de donderdag was meteen ook genoeg voor het hele treffen want de rest van het weekend bleef het droog.

Vrijdag was er geen programma. Maar dat hoeft ook niet, want er is was genoeg te beleven op het terrein van het Wellenbad in Heiden. Je verveelt je geen moment en komt toch relaxt de dag door. Een prima terrein want er was ruim voldoende ruimte voor alle 65 deelnemers en we hadden de beschikking over prima sanitair in de sporthal. Jammer genoeg was de douche op zaterdag en zondag niet warm meer. In een andere hal op het terrein werd ons op vrijdag- en zaterdagavond een prima verzorgd buffet geserveerd. Goed gedaan Robert!

Op zaterdag was er de gebruikelijke toerrit. Dat een goede toerrit niet lang hoeft te zijn had organisator Robert Busch goed begrepen. Want de toerrit was maar 30 km lang en heeft ons toch de hele dag vermaakt. Als bezienswaardigheden bezochten we het historische Schloss Raesfeld en de oldtimerverzameling van Werner Hüppe. Ook in Raesfeld. Werner heeft een indrukwekkende verzameling vooroorlogse Opel bijeen gebracht, waarin zelfs Spitzkühlers meervoudig aanwezig zijn.
Zondagmorgen was er nog de gebruikelijke onderdelenmarkt waarna zo rond de middag de een na de ander weer richting huis vertrok. Voor de meeste Nederlanders betekende het vlak over de grens gelegen Heiden een korte heen- en terugreis. En dat is ook wel eens prettig,

Robert bedankt.
Rudy Hanenbergh *1717

Suche

Hier können Sie die gesamte Webseite durchsuchen: