Historische Opel fietstoertocht 2013 

Club | Sektion Niederlande | Historische Opel fietstoertocht 2013 

De derde versie van de Opel fietstoertocht, georganiseerd door Marion en Rinus Haalboom, dreigde volledig in het water te vallen. De voorspellingen waren gewoonweg triest. Om die reden had ik, in plaats van mijn historische kledij, een modern regenpak tevoorschijn gehaald. Maar zondagmorgen 8 september toch nog maar even op de buienradar gekeken. En daaruit bleek dat ik nog wel de fiets in de volle regen op de drager mocht binden en in regen naar De Glind bij Barneveld rijden, maar dat de regen rond 11 uur zou ophouden. En met dat vooruitzicht deerde mij de regen niet echt meer.

Aangekomen in wijkcentrum De Glindster bleken verschillende deelnemers al lekker aan de koffie te zitten. De rest volgde spoedig, inclusief de Opel Vivaro bezemwagen bestuurd door Marc Bresser.

Het duurt dan altijd nog even voordat alle 14 fietsen afgeladen zijn en met de banden vol met wind klaar staan voor de 25 km lange tocht over het westelijk deel van de Veluwe. Maar rond half twaalf konden we onder een inmiddels droge hemel dan toch op de oude pedalen. Hoewel de fietstocht De derde versie van de Opel fietstoertocht, georganiseerd door Marion en Rinus Haalboom, dreigde volledig in het water te vallen. De voorspellingen waren gewoonweg triest.

Om die reden had ik, in plaats van mijn historische kledij, een modern regenpak tevoorschijn gehaald. Maar zondagmorgen 8 september toch nog maar even op de buienradar gekeken. En daaruit bleek dat ik nog wel de fiets in de volle regen op de drager mocht binden en in regen naar De Glind bij Barneveld rijden, maar dat de regen rond 11 uur zou ophouden. En met dat vooruitzicht deerde mij de regen niet echt meer.

Aangekomen in wijkcentrum De Glindster bleken verschillende deelnemers al lekker aan de koffie te zitten. De rest volgde spoedig, inclusief de Opel Vivaro bezemwagen bestuurd door Marc Bresser.

Het duurt dan altijd nog even voordat alle 14 fietsen afgeladen zijn en met de banden vol met wind klaar staan voor de 25 km lange tocht over het westelijk deel van de Veluwe. Maar rond half twaalf konden we onder een inmiddels droge hemel dan toch op de oude pedalen. Hoewel de fietstocht drankjes zaten te verorberen. Hoewel niet helemaal Oké pak je op de fiets toch makkelijker een biertje dan wanneer je met de auto onderweg bent. Daarbij is het ook leuk dat er spontaan clubleden langs komen die in de buurt wonen of op doorreis zijn en uit interesse de toertocht komen bekijken. Maar hoe gezellig het daar ook was, op een gegeven moment moesten de oude stalen rossen weer bij horens worden gevat voor de terugtocht. Deze leidde ons over weer ander mooie weggetjes door het Gelders Landschap. En ook langs het pad met de „gekkigheidjes“. Daar had iemand een hele verzameling min of meer kunstzinnige rariteiten bijeen gebracht. Reden genoeg om weer even van de pedalen te gaan en de stukken onder genot van versnaperingen uit de bezemwagen te bekijken. In het laatste deel van de tocht had de oude techniek toch nog enkele verrassingen in petto. Bij een van de fietsen was de traparmmoer losgelopen en bij een andere de stuurpen. Maar na reparatie konden we allemaal toch op eigen kracht het eindpunt bij De Glindster bereiken. Om daar nog even gezellig na te kletsen over een wederom prima geslaagde Opel oldtimer fietstoertocht.

Aanvankelijk hadden 18 fietsers zich aangemeld, maar vier daarvan hadden vlak van te voren jammer genoeg afgemeld. Vooral voor henzelf, want ze hebben een bijzonder leuk uitstapje gemist. Marion en Rinus, bedankt!

Rudy Hanenbergh *1717

Suche

Hier können Sie die gesamte Webseite durchsuchen: