Blitztreffen in Berlin 2009

Club | Sektion Niederlande | Blitztreffen in Berlin 2009

In het weekend van 18 tot en met 21 juni vond in Wandlitz bij Berlijn het Blitztreffen 2009 plaats.

Voor de meesten van ons betekende dat een wat langere reis dan gewend. Maar het heeft slechts weinigen er van weerhouden om niet te gaan want ook nu weer kwamen zo´n 75 Blitzen bij mekaar, waarvan ook weer een flink deel uit Nederland. Het treffen werd georganiseerd door Manuela en Ralph Reichert.

Donderdag 17 juni werd door de meeste deelnemers gebruikt voor de heenreis. Waarna ´s avonds, voldaan van de lange reis en onder genot van een pot bier, het wel en wee van de hobby besproken werd. Dat het tijdens het weekend van de langste dag ´s nachts bitter koud was weerhield sommigen er niet van lang door te gaan.

Voor de vrijdag hadden Manuela en Ralph een rondrit door Berlijn georganiseerd. Niet met onze Blitzen maar in een open toerbus en onder leiding van een gids. Zo zie je veel leuke bezienswaardigheden van de stad zonder de stress van het drukke stads-verkeer. Heel verstandig. De zaterdag was bestemd voor een toerrit met de Blitzen door de omgeving. Het doel was daarbij de scheepslift van Niederfinow. Een zeer indrukwekkende constructie uit 1934 om een hoogteverschil van 36 m in het Oder-Havel kanaal te overbruggen. Anders dan bij gewone sluizen wordt hierbij een enorme bak water met daarin de schepen op een neer bewogen.

Manuela en Ralph hadden voor ons een rondvaart door de scheepslift georganiseerd. Heel leuk!Zaterdagavond werd, zoals gebruikelijk, een feestavond met buffet gehouden.

En zondagmorgen was er weer de onderdelenmarkt, waar we echter niet veel van gezien hadden: We vertrokken vroeg omdat we nog 600 km voor de Blitzboeg hadden.

Text und Fotos Rudy Hanenbergh *1717

Blitztreffen in Berlin 2009
Tussenstop langs de autobahn
Blitztreffen in Berlin 2009
Tussenstop langs de autobahn
Blitztreffen in Berlin 2009
Blitzen 1,75 ton
Blitztreffen in Berlin 2009
Overzichtsbeeld
Blitztreffen in Berlin 2009
Verzameling 1,5 und 3 ton, Helmut Zurkaulen
Blitztreffen in Berlin 2009
Blitz 1,75 ton en 3 ton naast elkaar
Blitztreffen in Berlin 2009
Mooi uitzicht, er kwam maar een beetje regen van

Suche

Hier können Sie die gesamte Webseite durchsuchen: