Blitz-Treffen 2012

Club | Sektion Niederlande | Blitz-Treffen 2012

Met het 16e Blitztreffen, dat van 14 tot en met 17 juni werd gehouden , heeft organisator Samantha Smetsers, weer eens laten zien dat je voor een geslaagd Blitztreffen niet veel nodig hebt. Een grasveldje, op het terrein van Oorlogsmuseum de Gevleugelde Vrienden in Best, een beetje stroom, een beetje sanitair en een, goede, barbecue, meer is niet nodig. De rest doen de deelnemers wel. Door met elkaar in een heel ongedwongen sfeer samen van de hobby te genieten. Met veel kletsen en het nodige drank even een paar dagen helemaal van de wereld zijn.

Het treffen zou beginnen op donderdag 14 juni, maar omdat toen stroom en sanitair nog niet helemaal beschikbaar waren en er voor vrijdag toch geen programma was, ben ik pas vrijdag na de middag naar Best gereisd. Geen verkeerde keus, want het heeft de hele dag (en nacht) geregend. Een Blitz in de regen slaapt overigens steeds beter.

Zaterdags zijn we met elkaar, al of niet in de eigen Blitz, naar het DAF museum in Eindhoven geweest. En daar was ik heel blij om. Ik was er nog nooit geweest en ik ben behoorlijk onder de indruk van wat ik daar gezien heb. De Van Doornes hebben veel meer gebouwd dan mij altijd voor ogen heeft gestaan.
Via een omweg door het Brabantse land en niet helemaal volgens de geplande route, omdat onze navigator de helft van de beschrijving overgeslagen had, zijn we daarna weer teruggereden naar het treffenterrein. Kort daarna werden alle spullen en etenswaren voor een, overdadige, barbecue al weer binnen gereden.

En net toen iedereen klaar was met barbecueën, viel er een gigantische stortbui. Daar hadden we even flink mazzel. ´s Avonds met een paar Blitzvrienden nog een wandeling door het omliggen bos gemaakt. Goed voor de spijsvertering en een welkome afwisseling op het oude blik.

Zondagmorgen nog een beetje onderdelenmarkt, helaas hadden slechts enkele deelnemers onderdelen meegebracht, om tegen de middag afscheid te nemen en weer richting huis te vertrekken. Samantha, bedankt!

Groet
Rudy Hanenbergh

Tekst und Fotos: Rudy Hanenbergh *1717

Suche

Hier können Sie die gesamte Webseite durchsuchen: