50 Jaar A Kadett Jubileumstreffen

Club | Sektion Niederlande | 50 Jaar A Kadett Jubileumstreffen

in Germete, Deutschland

31 jaar geleden startte mijn Opel oldtimerhobby met de aanschaf van een A Kadett uit 1963. Met de nodige problemen, maar met hulp van een goede bekenden deze auto weer op de weg gebracht. En eigenlijk wilde ik er toen al gelijk weer mee stoppen, maar het er mee rondrijden bracht zoveel plezier dat daarmee de hobby pas goed op gang kwam. De A Kadett heb ik nog steeds en hoewel ik er al wel verschillende Opeltreffens in binnen- en buitenland mee heb bezocht was ik er nog nooit mee naar het A Kadett typetreffen van de AOIG geweest. Het jubileumtreffen dat van 7 tot 10 juni in het Duitse Germete werd gehouden ter gelegenheid van 50 jaar A Kadett, bood daarvoor echter een goede aanleiding.

Op donderdag 7 juni met de Kadett naar Germete gereden, 35 km voor Kassel. Om vervolgens in een groep te belanden waarvan ik vrijwel niemand kende. Maar het contacten leggen gaat ook binnen deze groep opvallend soepel en snel zodat ik tijdens het weekend de nodige leuke gesprekken heb kunnen voeren en er weer een hoop nieuwe bekenden aan overgehouden heb.

Het treffen werd georganiseerd door Josef Engemann en zijn familie. En zij hadden kosten nog moeite gespaard om er een onvergetelijk treffen van te maken.
Op vrijdag hadden zij een 110 km lange toerrit door de mooie omgeving van Germete uitgezet. Onderweg waren verschillende pauzes ingelast voor een drankje, koffie met koek of bezienswaardigheden.

Met als hoogtepunt het bezoek aan het Technik Museum van Johannes Glitz in Kempen. We konden daar een enorme verzameling van voornamelijk landbouwmachines aanschouwen. Welkom was ook het bord erwtensoep die we daar voorgeschoteld kregen.

Prettig aan de toerrit was dat we deze als één groep hebben gereden. Aangevoerd door Josef en afgesloten met een bezemwagen bestuurd door zijn zoon Marc. De routebeschrijvingen hadden we daardoor helemaal niet nodig en kon iedereen zonder stress tijdens de rit volop van de omgeving genieten.

Na terugkomst op de treffenlocatie, Landgasthof Deele in Germete, hebben we gezamenlijk uitgebreid gebarbecued. Die bovendien werd opgeluisterd met live jaren 50 muziek van het Trio Schlagerlust. Erg leuk!
Zaterdag was de dag van de recordpoging voor het Guinnessbook of records. Met 49 A Kadetts hebben we de langste A Kadettrij ooit gemaakt. In totaal zijn er precies 50 A Kadetts op het treffen geweest, nummer 50 heeft echter niet meegedaan aan de recordpoging. Bijzonder was ook de politieondersteuning tijdens deze recordpoging. Zij zetten voor ons eenvoudig het verkeer tijdelijk stil. Daarna reden we, wederom onder politiebegeleiding naar Warburg om daar een grote herinneringsfoto te maken.

Alle deelnemende A Kadett werden zo opgesteld dat ze samen het getal 50 vormden. Vervolgens kwam de brandweer met een ladderwagen om hiervan van bovenaf een overzichtsfoto en televisieopnamen te maken. Tijdens het weekend werden op verschillende momenten opnamen gemaakt voor TV-uitzendingen van de WDR. Een deel daarvan werd zelfs rechtstreeks uitgezonden.

Op de terugweg naar Germete zijn we, voor koffie en koek, nog even gestopt bij de Diemelhütte net buiten Germete. Maar ook om daar door Josef Engemann aan iedereen persoonlijk een oorkonde uitgereikt te krijgen voor deelname aan het 50 jaar A Kadett jubileumstreffen. Leuk om in te lijsten. De dag werd afgesloten met een gezamenlijk eten in de Deele.

Zondagmorgen nog even afscheidnemen van het organistatieteam en de andere deelnemers om vervolgens de thuisreis weer te aanvaarden. Jammer genoeg waren er slechts twee Nederlandse deelnemers aan dit eenmalige gebeuren. Ans de Jong en ik. Toch wel spijtig voor het jubilieum van een auto die in Nederland van zo’n enorme betekenis is geweest.

Groet
Rudy Hanenbergh *1717

Tekst und Fotos: Rudy Hanenbergh *1717

Suche

Hier können Sie die gesamte Webseite durchsuchen: